Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Dublin

Dublin közlekedés

Dublin, Írország, Közlekedés

Közlekedés

Dublin, Írország, Közlekedés

Légi közlekedés
A Dublini Nemzetközi Repülőtér a városközponttól 11 km-re északra található. A repülőteret buszok és taxik kötik össze a várossal. Az Airlink társaság buszai az érkezési hely elől indulnak, és a központi pályaudvarra, a vasúti pályaudvarokra és a városközpontba viszik az utasokat. A buszok 5.45-től 23.30-ig tízpercenként indulnak. 
Az Aircoach társaság non-stop buszai 6-20 óráig tízpercenként közlekednek, ezen kívül pedig ritkábban. Az érkezési oldal előtt taxik is sorakoznak.

Tömegközlekedés
A tömegközlekedésben nincs egységes díjszabás, a menetdíj attól függ, hova akarunk menni. Különböző bérleti lehetőségek vannak csak buszra, vagy buszra és vonatra. Az egynapos felnőtt bérlet korlátlan utazásra jogosít az összes Dublin Bus által működtetett járaton. Az egy és háromnapos kombinált busz- és vonatbérletek korlátlan utazásra jogosítanak a Dublin Bus és a DARTS járatain. Kombinált busz- és Luas villamosjegyeket is vásárolhatunk. 

Vonat
A DART gyors és hatákony elektromos vasúti hálózata köti össze a fővárost északon Howth, délen Greystones tengerparti városokkal. A vonatok kb. 15 percenként közlekednek, hétfőtől szombatiin 7-től éjfélig, vasárnap 9:30 - 23:00-ig. 

Luas villamos
A Luas villamos Dublin új Light Rail Transit közlekedési hálózata, amely a városközpontot köti össze a külvárosokkal. Két vonal működik hétközben 5:30 - 0:30-ig, hétvégén 6:30 és éjfél között. A piros vonal a Connolly állomástól Tallaght-ig közlekedik tízpercenként. A zöld vonal a St Stephen’s Green és Sandyford között közlekedik 5-15 percenként. Minden megállóban találunk jegyautómatát. 

Busz
A Dublin Bus társaság járatai zöld színűek, egy- és két szintesek. A buszmegállók gyakoriak, a buszok 6:00 - 23:30-ig járnak 10-20 percenként. 
Van egy óránként induló éjjeli járat, a Nitelink, amely a belvárost köti össze a külsőbb kerületekkel, csütörtökön, pénteken és szombaton 0:30 - 3:30-ig. 

Taxi
Taxikat a szállodák, busz- és vonatpályaudvarok előtt és a forgalmasabb főútvonalakon találunk. A taxik általában köröznek a városban, hogy leinthessük őket, vagy telefonon megrendelhetjük. A tarifát a törvény rögzíti, amelyet minden taxiban kifüggesztenek. 

Autóbérlés
Dublinban nem tanácsos vezetni, de Dublin környékének felfedezéséhez érdemes autót bérelni. A főbb autókölcsönző cégek irodái megtalálhatóak a repülőtéren. 
Hertz, Repülőtér Érkezési hall, Tel.: 844 5466

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!